Göteborg

Strokeföreningen Göteborg med omnejd

Har som målsättning att ge såväl den strokedrabbade som de närstående meningsfull information om stroke, möjlighet till erfarenhetsutbyte samt att få sätta en guldkant på en ibland trist och arbetsam vardag.

Vi arrangerar träffar med olika representanter i vårdkedjan och i samhällsservicen och här har man möjlighet att få svar på många av sina frågor. vi arbetar för att förbättra de anhörigas situation.

Vi anordnar sammankomster med sång, musik och annan form av underhållning. Vi anordnar teaterbesök och andra kulturevenemang. Vi anordnar kurser och studiecirklar inom olika ämnesområden. Vi arrangerar dagsutflykter och även längre resor.

Givetvis är såväl utflykterna som resorna handikappanpassade. Alla våra sammankomster präglas av en glad, gemytlig och positiv anda.

Nyheter

 • DIGITALFIKA DEN 29 OKTOBER
  välkomna att delta i denna grupp Anmäl dig till info@strokevg.se
 • Mitt-termins-lunch med SMIL-gruppen
  Fredagen den 9 oktober träffades SMIL-gruppen på restaurang Norda (posthotellet) och avnjöt en trevlig gemensam lunch. Tack för maten!
 • Yoga – en introduktion
  Medlemmar i strokeförening inom Västra Götaland välkomnas att anmäla sig till digital föreläsning. Klicka in dig på länken du får vid anmälan och få en introduktion och föreläsning om yoga. Petra Svensson, leg. sjuksköterska och utbildad yinyogalärare möter er på skärmen. Yoga innebär såväl kroppslig som mental övning. Det bästa av allt är att yoga passar alla, du behöver inga förkunskaper. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan … Läs mer
 • Digitalfika
  Denna grupp och träffas varannan torsdag och nästa gång blir den 1 oktober klockan 14. Anmäl dig till kansliet tel. 031-775 98 70 eller mail: info@strokevg.se och delta i gemenskapen. Vi ses på dator, platta eller smartphone över länk som man får vid anmälan.
 • Strokeföreningen i Göteborg
  Slottsskogens äventyrsgolf och café. Igår träffades 6 medlemmar från Strokeföreningens SMIL-grupp och spelade minigolf, umgicks och hade roligt. Strokeföreningens promenadgrupp lockade idag 5 deltagare, som gick från Linnéplatsen till Belparc där vi åt smörgås och drack kaffe. Utsikten och läget är det inget fel på men det är rörigt, oklart hur man ska beställa och flera luriga trappsteg, som gör att det inte är god tillgänglighet. På väg till Belparc … Läs mer
 • Promenadgrupp
  Promenadruppen utgår ifrån korvkiosken på Linnéplatsen, onsdagen den 23 september, kl. 14.00. Följ med på denna promenad – ingen föranmälan krävs men Du kan gärna meddela att du kommer så gruppen kan invänta dig… ring kansliet på tel. 031-775 98 70 eller skicka epost till : info@strokevg.se välkomna!!!
 • SMIL-gruppen till Äventyrsgolf
  SMIL-gruppen kallas till äventyrsgolf på Linnéplatsen. Vi träffas klockan 12 torsdagen den 17 september. intresserad av att delta? hör av dig till info@strokevg.se eller tel. 031-775 98 70
 • Digital Workshop – smartphone/iPad
  Medlemmar i Västra Götalands Läns stroke-föreningar inbjuds att anmäla sig till den digitala workshopen som äger rum onsdag 9/9 kl. 17.00 skicka ett mail till info@strokevg.se
 • Höstprogram 2020 Göteborg med omnejd
  Nu är programmet här Klicka på bilden för att öppna
 • Patient-och anhörigutbildningar för strokedrabbade som vårdats på Sahlgrenska sjukhuset och deras anhöriga
  följ länken här!!