Strokerehabilitering med kommersiella VR-glasögon

Vill du pröva på en rolig rehabilitering? I ett nytt forskningsprojekt på Sahlgrenska Akademin kan du få använda det senaste och mest underhållande inom den digitala underhållningen, virtual reality, för att spela dig bättre. Projektet i korthet går ut på att din hand- och armfunktion mäts en gång i veckan minst 5 veckor. Därefter följer 10 veckor där du tillsammans med andra deltagare själva har möjlighet att boka in tider för att använda utrustningen så som ni själva vill samt veckovisa mätningar av hand- och armfunktionen. Ett halvår därefter sker en ny mätning för att se om eventuell förbättring kvarstår. Inga förkunskapskrav krävs.

Vi söker dig som drabbats av stroke för mer än 6 månader sedan, har kvarstående funktionsnedsättning i hand eller arm samt saknar både annan neurologisk sjukdom eller annan sjukdom som påverkar din hand- eller armfunktion.

Tror du att detta kan vara något för dig eller vill du veta mer? Tveka inte att höra av dig, se kontaktuppgifter nedan

Kontaktuppgifter:

Mattias Erhardsson

  • Telefon: 0735253935
  • Epost: mattias.erhardsson@gu.se

Katharina Stibrant Sunnerhagen

  • Telefon: 031-3422803 eller 0709-520023
  • Epost: ks.sunnerhagen@neuro.gu.se