World Stroke Day – 29 oktober.

Petra fick stroke när kameran var på under inspelning av tv-programmet Robinson
Under inspelningen av tv-programmet Robinson 2011 fick Petra Ljungberg en stroke, då 26 år gammal. Nu släpps filmen ”1605 dagar och nätter” som handlar om hennes kamp tillbaka till livet. Vi får följa henne när hon får vård i Manilla och sedan hur hon kämpar för att överhuvudtaget få rehabilitering i Sverige. STROKE-Riksförbundet har finansierat och varit en del av produktionen av dokumentärfilmen som kommer finnas på TV4play och förbundets hemsida från och med World Stroke Day, 29 oktober.

  • För oss i STROKE-Riksförbundet var det självklart att vi skulle finansiera och vara en del i produktion av dokumentären ”1605 dagar och nätter”, då en av våra främsta uppgifter är sprida information om stroke. Filmen visar att vem som helst och var som helst kan man få en stroke. Dokumentären sätter fokus på att en behovsanpassad och långsiktig rehabiliteringsplan är en förutsättning för ett värdigt liv efter stroke, säger STROKE-Riksförbundets verksamhetschef Kjell Holm.
    I filmen får vi se att det inte är lätt att få någon rehabilitering. Petra får kämpa, tjata och är nära på att ge upp, men till slut kommer en vändning! hon lyckas få komma till en rehabiliteringsklinik.
    Det är en gripande film där vi får vara med och se vad som händer med Petra och hennes anhöriga under den svåra tiden. Petra är en fighter som inte ger upp och slutet visar på att det finns en väg vidare i livet.
    Efter en stroke börjar en lång kamp för att kunna få en meningsfull vardag och då är rehabilitering en brygga till det. Därför måste man omgående få en strukturerad, individuell och återkommande rehabilitering.
    Filmen ”1605 dagar och nätter” kommer från och med World Stroke Day, 29 oktober kunna ses på TV4Play, strokeforbundet.se och förbundets Youtubekanal.

______________________________________

Nyhetsmorgon (TV4) 

I rutan 9:40 (Katharina på länk) 

Onsdag 28 oktober 

P4 Extra 

On air: 14:40 

Torsdag 29 oktober 

P4 Stockholm 

On air: 8:15 

Torsdag 29 oktober 

Efter Fem (TV4) 

.