Stadsmuseet – Göteborgs Födelse

Lär känna de första göteborgarna

Snart fyller Göteborg 400 år. Stadsmuseet  firar genom att se tillbaka på stadens födelse och barndom. Prova på 1600-talets sociala medier, lyssna på dåtidens populärmusik   och hjälp till att lösa gåtan om vem som bar smycket Silverhjärtat runt halsen. Följ med på en resa genom historien och lär känna de allra första göteborgarna!

Göteborgs födelse kantas av krig och konflikter. Med hjälp av verkliga livsberättelser, hundratals föremål ur våra samlingar och arkeologiska fynd får vi en inblick i hur vardagslivet tedde sig på 1600-talet, och hur staden kom att bli en ledande  handelsmetropol.

 

Torsdagen den 5 oktober, kl. 10.45 – 12.00

Göteborgs Stadsmuseum, Norra Hamngatan 12, Göteborg

Vänta med att betala entreavgiften, tills vi pratat med guiden. Ev. ingår entrén i avgiften vi betalar för guidningen.

Till kansliet på tel. 031-775 98 70, e-post info@strokevg.se, senast  den 2 oktober.